diumenge, 7 de gener del 2018

ELS GLOBULS BLANCS, ELS NOUS MARCADORS QUE PROVOQUEN ELS DANYS CEREBROVASCULARS



Especialistes del Centre Nacional d'Investigadors Cardiovasculars (CINC) han fet un estudi descobrint una nova funció d'un subtipus de glòbul blanc, els neutròfils. Un estudi publicat a Science descobreix que els neutròfils escanegen activament el torrent sanguini dins dels vasos a la recerca de plaquetes activades.

Els glòbuls blancs o leucòcits consisteixen en un conjunt de cèl·lules sanguínies les quals participen en la defensa de l'organisme. Però, concretament, els neutròfils són el tipus de glòbuls blancs més comuns i els principals agents en la defensa contra virus i bacteris.

Actualment, és molt difícil saber les probabilitats de tenir accidents cardiovasculars, com un ictus o un infart de miocardi però gràcies a diverses proves fetes en diferents universitats han pogut descobrir uns marcadors que utilitzen un mecanisme que provoca els accidents cardiovasculars. Aquests marcadors que cooperen entre ells són, els neutròfils i les plaquetes.

Els investigadors han fet diferents observacions amb tècniques avançades i s'han portat alguna sorpresa. Primerament, van veure que els neutròfils s'aferren als vasos inflamats on hi ha una mena de protuberància que conté una proteïna molt adhesiva. Segon, han observat que algunes plaquetes que estaven en la sang s'uneixen a aquesta proteïna. També, més tard, van examinar que la proteïna unida a la protuberància enviava senyals als neutròfils, iniciant una resposta que és la causant del dany vascular.

Totes aquestes investigacions les han fet amb ratolins i gràcies a això van poder concloure totes aquestes proves.

Aquesta notícia l'he relacionat amb la part de microbiologia i autoconservació de 2n de Batxillerat però més concretament en la part de inmunologia. Aquest article ha sigut publicat el 4 de desembre de 2014 per la revista SINC. Per trobar la noticia original cliqueu ací.