divendres, 24 de febrer del 2017

L'embaràs canvia el cervell de la mare

Els recents estudis sobre el cervell de les embarassades mostren que tenen una pèrdua de matèria grisa que les prepara per cuidar i mantindre segur al seu fill.

Com tots sabem, l'embaràs implica molts canvis hormonals però els recents estudis mostren que a més es produix una modificació en l'estructura de regions del cervell relacionades amb la percepció dels sentiments i les relacions socials.

Les modificacions són una pèrduda de matèria grisa en aquestes zones específiques, que es pensa que són degudes a la gran quantitat d'hormones generades. El procés de reducció no altera la capacitat intel·lectual de la dona, sinó que la prepara per a defensar i mantindre segur al seu fill.
Com més pronunciats són aquests canvis més conexió emocional té la mare amb el seu fill, és a dir, es crea com una mena de vincle que ajuda a la mare a detectar més fàcilment l'estat emocional del seu nadó.

Un exemple d'aquest vincle és que van vore les reaccions de la mare davant unes fotografíes de xiquets i van comprobar que les àrees del cervell afectades només s'activaven quan el que veia es tractava del seu fill.

En un principi es pensava que les reduccions de matèria grisa només es mantenien els dos primers anys després del part però les ultimes investigacions mostren que hi ha canvis duraders en el cervell.


Si voleu saber més sobre el tema vos recomane aquest interessant video

Podeu trobar la notícia ací: The New York Times , Sinc , Nature Neuroscience,