dilluns, 21 de març del 2016

La píndola anticonceptiva es recomana també a majors de 40 anys

Un treball liderat per investigadors de la Universitat de Granada analitza els riscos i beneficis dels anticonceptius hormonals les dones majors de 40 anys. Aquests resultats es publiquen a la revista Maturitas.


Un estudi realitzat per investigadors de la Universitat de Granada (UGR) ha demostrat que l'ús d'anticonceptius hormonals, com la píndola anticonceptiva, també està recomanat per a dones majors de 40 anys.
Es tracta de la revisió més completa fins a la data sobre tots els estudis científics que s'han fet a dones majors de 40 anys sobre l'ús d'aquest tipus d'anticonceptius.

L'objectiu era analitzar si en aquest sector de població existeixen els mateixos riscos i beneficis que es presenten en les dones menors de 35 anys, que són habitualment l'objecte d'estudi."En matèria anticonceptiva (específicament, pel que fa a anticonceptius hormonals), fins fa poc temps la major part de l'evidència científica disponible procedia dels estudis realitzats en dones menors de 35 anys amb anticonceptius hormonals clàssics", explica Nicolás Mendoza Lladre de Guevara, del departament d'Obstetrícia i Ginecologia de la UGR.

Menors de 35 anys
Com l'edat és un factor que per si sol incrementa el risc de patir malalties cardiovasculars i metabòliques, s'ha limitat l'ús dels anticonceptius hormonals a les dones joves. Entre les conclusions més importants d'aquesta investigació destaca que en els nous preparats anticonceptius, que inclouen hormones naturals, els riscos s'han minimitzat en les usuàries de qualsevol edat, fins i tot en les més grans de 40 anys que estiguin sanes a l'inici de la seva presa. Els mateixos beneficis observats en les dones joves són també observats en les més grans, amb un avantatge afegit: alguns processos ginecològics que apareixen a aquesta edat (com ara les alteracions del cicle ovàric o el sagnat menstrual abundant) també es milloren amb el seu ús.



 
 Per a més informació premeu ací.

Aquest article està relacionat amb el tema de la sexualitat de Biologia Humana.