diumenge, 31 de gener del 2016

Fer més exercici no sempre serveix per a cremar més calories.

Un nou estudi ens descobreix que qui realitza activitats físiques de manera intensa, consumeixen les mateixes calories que qui ho fa de manera moderada. Els investigadors pensen que la dieta podria tindre un paper important a l'hora de perdre pes.





Un equip internacional ha observat la relació entre la despesa energètica diaria i el nivell d'activitat física en més de 332 persones de diferents paisos durant una setmana, i ha descobert que fer mes exercici no significa perdre més calories. Els resultats publicats en la revista Current Biology, revelen que quan l'activitat física supera els nivells normals, el consum energètic s'estabilitza. Això fa que el cos siga capaç d'adaptar-se als canvis per a regular i mantenir la energia. 

"Els experts en salut pública fan un plantejament molt senzill: més activitat física es tradueix en una despesa calòrica major. Ara hem posat a prova aquesta teoria ", explica Herman Pontzer. Pontzer adverteix que el seu estudi no qüestiona els beneficis de l'esport:"Hi ha moltes evidències que l'exercici és important per mantenir el cos i la ment sans. El nostre treball afegeix que per controlar el pes també hem de centrar en la dieta ".
El que han observat és que, a partir d'un determinat nivell d'activitat física, el consum d'energia del cos humà no canvia, per molt que la persona faci més exercici. Per contra, sí s'aprecien diferències en individus poc actius. "Els que porten un estil de vida molt sedentari gasten unes 200 kcal al dia menys que aquells que són moderadament actius", indica.

Més informació premeu ací.