dimecres, 20 de gener del 2016

ES DESCOBREIX UNA FORMA D'ELIMINAR RÀPIDAMENT EL CÀNCER



El càncer és una malaltia difícil de curar i si no es detecta a temps, és gairebé impossible lluitar contra ell. Com a solució, investigadors de la universitat de Carolina del Nord a Chapel Hill, han dissenyat una nova variant del fàrmac paclitaxel, apte per atacar un càncer fàrmac-resistent de pulmó.

Per assolir aquest objectiu, els investigadors capitanejats per Elena Batrakova, professora del Centre de Farmàcia de Nanotecnologia, van aprofitar les propietats dels glòbuls blancs, que contenen exosomes, que són de vital ajuda perquè passen desapercebuts pel sistema immune, ja que el nostre organisme no els considera com una amenaça. Per tant, això concedeix al fàrmac penetrar fins al focus del tumor sense patir danys.

Més tard, Batrakova i el seu equip van extraure exosomes de glòbuls blancs de ratolins i els van carregar amb paclitaxel. Aquest tractament ho van provar contra càncers disposats en plaques petri que eren resistents al fàrmac. Posteriorment, van passar l'estudi al model animal dels rosegadors i el resultat de les dues proves va ser tot un èxit.

Encara que l'estudi no s'hagi realitzat en persones, els resultats prometen, ja que aquest tractament suposaria disminuir en 50 les sessions de quimioteràpia.

Per conèixer la font cliqueu ací.