diumenge, 18 d’octubre del 2015

MATAR UNA SUPERBACTERIA, COM ES POSSIBLE?





Investigadors de l'Escola de Medicina i l'Escola Skaggs de Farmàcia i Ciències Farmacèutiques de la Universitat de Califòrnia descobreixen que el medicament contra el càncer de mama tamoxifèn dóna un impuls als glòbuls blancs que els permet respondre i matar als bacteris en experiments de laboratori.

L'amenaça de patògens bacterians resistents a nous antibiòtics és cada vegada més gran, per això, cal buscar medicaments que se sap que són eficaços en la tasca de combatre infeccions. A través d'això s'ha descobert que el tamoxifèn té més propietats farmacològiques de les que s'imaginaven. Per provar la teoria, els investigadors van incubar neutròfils humans amb tamoxifèn i van trobar que els tractats amb aquest medicament eren millors en moure o embolicar els bacteris.

Més tard, els investigadors van infectar ratolins amb SARM, una superbacteria. Els rosegadors tractats amb tamoxifèn van quedar protegits durant 5 dies, per tant, les persones que prenen cada dia tamoxifèn durant molts anys tindran més neutròfils capaços de matar qualsevol tipus de superbacteria.

Amb aquesta evidència l'OMS considera el tamoxifèn un "medicament essencial" a causa de la seua relació cost-eficàcia i el perfil de seguretat.

Per conèixer la font cliqueu ací.