dimarts, 18 de febrer del 2014

Ja es pot editar de forma selectiva l'ADN d'embrions de mico

S'aconsegueix alterar l'acció de gens concrets en embrions de primats utilitzant una tècnica que actua en els fragments d'ADN elegits

El procediment per editar a voluntat l'ADN es diu CRISPR  i es basa en un mètode que usa els bacteris per localitzar i tallar seqüències genètiques. Es pot utilitzar per estudiar en models animals les malalties genètiques humanes i dissenyar tractaments mèdics personalitzats. Els resultats obtinguts demostren que aquest mètode d'edició genòmica permet no només escollir els gens sobre els quals es vol actuar , sinó també modificarlos.

La tècnica utilitza fragments d'ARN dissenyats per guiar les enzims que tallen l'ADN fins als llocs del genoma que volem canviar"


Com funciona la técnica del CRISPR

      Després injectar les molècules guia dirigides a tres gens diferents en quinze embrions unicel · lulars de macaco els experts van seqüenciar el seu ADN per observar els canvis que s'havien produït. Vuit d'ells presentaven mutacions en dos dels gens seleccionats. 
Macaco Cangrejero
Després, van repetir el procés en 83 nous embrions que, un cop modificats, van ser introduïts en els úters de 29 femelles. D'elles, 10 es van quedar embarassades. Una vegada van nàixer les cries van ser analitzadades y, efectivament, el seu ADN estava alteratA més, l'alteració de la informació genètica en aquests llocs concrets no va produir cap canvi en la resta de la seqüència d'ADN dels primats.

Per a llegir la noticia completa feu click  <---