dissabte, 20 d’abril del 2013

Origen dels diversos gustos musicals


Un estudi recent realitzat per científics de la Universitat de Stanford ha demostrat que la mateixa peça musical en diferents persones provoca una reacció semblant en el cervell de cadascuna.

Quan l'estudi va ser publicat els autors van explicar que havien fet ús de la ressonància magnètica cerebral per a mesurar l'activitat del cervell de 17 adults a mesura que escoltaven per primera vegada 9 minuts d'una peça musical clàssica del període Barroc.

El resultat que van obtindre va ser que les regions del processament, de la motricitat, la planificació, la memòria i l'atenció responien de manera similar i
com va explicar un dels científics a la BBC els participants estaven gitats en un escànner i no obstant no poder moure's la part motriu estava sincronitzada entre tots.

Aquesta es una mostra més de la resposta als estímuls musicals del nostre cos i segons afirma Menón un dels autors de l'experiment podria en un futur aplicar-se a les àrees del llenguatge i per a desenvolupar tècniques de comunicació amb persones autistes. Encara que s'hauria d'estudiar si el cervell d'una persona normal respon igual que el d'una persona autista.

NOTICIA COMPLETA

2 comentaris:

Ana Bartoll ha dit...

En aquest post es pot veure reflectit el poc coneixement que tenim sobre les diferents zones que podem trobar al cervell. Aquest petit estudi pot ser, serà l'inici per a ajudar al desenvolupament de les persones que pateixen autisme, ajudant-los en l'us del llenguatge, encara que tot són suposicions i es deuria de comprovar.

Unknown ha dit...

Jo estic totalment d'acord amb el que diu Anna, que els coneixements sobre el cervell són mol escassos i notícies com aquesta en les quals s'intenta investigar les zones del cervell per intentar ajudar al desenvolupament de les persones autistes. Això és signe d'avanç i desenvolupament científic i mèdic.