dimecres, 27 de març del 2013

La insulina i el cerebro, una relació poc coneguda


Notícia extreta de la revista virtual SINC.

La insulina té relacionat una sèrie de problemes, el més comú és la diabetis, però molts síndromes metabòlics també estan associats en algun tipus de defecte cognitiu i canvis en la conducta com la depressió.
Segons un estudi realitzat, la insulina i alguns pèptids similars a la insulina també porta a terme  un paper crític en la regulació de l’aprenentatge i la memòria. Ja es pensava que la insulina i els pèptids similars podien desenvolupar un paper important en el funcionament neuronal, però a diferència, aquests pèptids no utilitzen la sinapsis per a connectar les neurones.
Tant els animals com els sers humans, tenen varies substàncies similars a la insulina, i pareix que estes substàncies poden actuar com una red. Poden portar a terme un paper un poc distint en el sistema nerviós i actuar de forma conjunta per al aprenentatge i la memòria.


Segons Zhang, les vies de senyalització de la insulina i els pèptids similars a la insulina estan molt conservats en els mamífers. Hi ha alguna evidència de que es pot millorar la funció cognitiva mitjançant tractaments amb insulina.
Com a conclusió, conèixer millor el funcionament d’estes reds podria en el futur ajudar a desenvolupar tractaments per a varios trastorns cognitius com les demències.