diumenge, 24 de febrer del 2013

Un nou fàrmac contra el virus de la grip deté la seua transmisió entre cèl.lules


Notícia extreta del periòdic digital EUROPA PRESS, el 22 de Febrer de 2013.

                                      
Un estudi realitzat per científics canadencs de la Universitat British of Columbia publicat en la revista Science Express, ha descobert uns nous medicaments que han resultat efectius en proves amb ratolins contra cepes resistents de la grip, evitant que passen d'una cèl.lula a altra.

La grip és una infecció de les vies respiratòries causada per un virus que s'encomana fàcilment d'una persona a una altra. Per a extendre's per tot l'organisme la grip produeix canvis en les proteïnes (com l'hemaglutinina) de la superfície externa de les partícules virals, amb l'objectiu d'unirse a receptors de la cèl.lula sana. D'aquesta manera quan el virus introdueix el seu ARN, es replica i mitjançant l'enzima neuraminidasa, es llibera el virus de la cèl.lula i es transmet a la cèl.lula següent. Així, quan de manera espontània, en un malalt, apareixen virus amb noves proteïnes antigèniques, la infecció s'escampa, augmenten els malalts de grip i poden desencadenar-se les epidèmies i les pandèmies. 

Actualment es creu que entre 250 000 i 500 000 morts són causades per la grip segons la OMS. Per això, es molt important estudiar nous i alternatius tractaments per a intentar que noves cepes de virus puguen arribar a ser resistents a aquests fàrmacs i impedir que les persones ens infectem a la pròxima pandèmia.


Us deixe amb una animació i un vídeo molt interessants que expliquen amb més detall les proteïnes sobre les cuals actúa el virus de la grip:

http://www.elmundo.es/elmundosalud/documentos/2006/04/virus_gripe.html (Animació)



Aquesta notícia estaria relacionada amb el temari de biologia, i més concretament amb les malaties infeccioses i el tema 17 de Biologia dels Microorganismes del llibre que seguim a classe.