divendres, 1 de febrer del 2013

És il·logic i contradictori aplicar l'extracció de gas a través del projecte fracking en Espanya.



Per veure la notíca completa fes Click aquí 
L’enginyer geòleg Ingraffea, que porta dècades estudiant les conseqüències del fracking i la seua contribució en el canvi climàtic, ha portat a terme una conferència sobre aquest mètode en Texas.

Afirma que el fracking ha revolucionat el panorama energètic d’Estats Units i està difundint-se la possibilitat d’aplicació en altres països europeus com Espanya , exactament en el País Basc o el Nord de Castelló o Terol.

Les industries  ho presenten com un excel·lent mètode, ja que crearia espais de treball, és un dels camins per arribar a un futur renovable i per a frenar el canvi climàtic.
També afirma que encara que en EU, el nivell de C02 haja disminuït no és per aplicar aquest mètode, sinó per les energies renovables i per la crisi. 

Per això el NCAT (Centre Nacional d’Investigacions Atmosfèriques) afirmen que esta tècnica empitjorarà el calentament global en les pròximes dècades i que per a intentar aturar el calentament sols es pot aconseguir mitjançant les energies renovables.




Ingraffea, es va dirigir a Espanya, dient que és il·lògic i contradictori que l’estat Espanyol, que en els últims anys han invertit tant en energies renovables i en la reducció del canvi climàtic , ara implante el projecte del fracking.

En el cas que acceptara Espanya, necessitaria un enorme cost de les noves infraestructures per a desenvolupar aquesta tècnica.

I acaba la conferència fent una comparació afirmant que: Espanaya està assumint el mateix risc que un bebé abandonat en un bosc de llops.