divendres, 18 de gener del 2013

La resposta muscular dels futbolistes depenen de la seua posició en el camp


Notícia extreta de la revista virtual SINC.

Científics de la Universitat de Vigo han analitzat diferents paràmetres de resposta muscular en 78 futbolistes de la primera divisió espanyola, que porten jugant a aquest esport entre 4 i 15 anys, han observat que varien depenent de la posició dels jugadors en el camp.

Els resultats mostren que el recte femoral que pertany al quàdriceps té diferent temps de contracció i de relaxació depenent la posició específica del jugador. Aquests valors del temps eren mesurats per tècniques molt avançades que utilitzen alguns equips espanyols com el Futbol Club Barcelona.
El mètode consisteix en una ferramenta no invasiva que permet valorar les característiques contràctils de músculs superficials en qüestió de segons.

Alguns resultats són:
-  El defensa central i el porter presenten un temps menor de contracció en el múscul recte anterior que en els defenses laterals, ja que tant els centrals com els porters necesiten més força explosiva en els músculs del genoll per a les accions com els salts, parades...
- Els del centre del camp, mantenen la contracció menor temps que la resta de jugadors ja que requereixen més resistència.


Porter del València, Vicent Guaita en una de les seues grans parades

2 comentaris:

alex aranega ha dit...

hem pareix un estudi molt interessant i molt curiós, es increible com el cos hummá s'adapte tant a les seues accions.

Unknown ha dit...

Esta investigación simplemente a primera vista me ha parecido llamativa ya que de un deporte se pueda hacer ciencia . Después de leerla te queda claro que los famosos futbolista no tienen unos dotes genéticos diferentes a los demás simplemente con esfuerzo y tiempo se obtiene lo deseado.