dissabte, 17 de novembre del 2012

L'exercici front al cansament i les recaigudes en pacients de càncer.

Un grup d'investigadors amb l'ajuda de 56 estudis i un gran nombre de pacients ha arribat a la conclusió que fer exercici de forma moderada es un bon remei per alleujar la fatiga associada als tractaments dels pacients oncològics, ja siga durant  i desprès del tractament, ja que el cansament pot durar molt de temps i es comú en tots els malalts

Una de les components ja havia arribat a aquesta conclusió anys enrere, però en aquest últim estudi destaca els beneficis de forma específica vinculats amb l'exercici aeròbic.

El cap de servici de oncologia del Hospital Arnau Vilanova de València, va més enllà i afirma que l'exercici no només millora l'estat del pacient, sinó que pot disminuir la reaparició del tumor en els malalts, per exemple, un pacient de càncer de mama per caminar ràpid durant cert temps pot reduir un 7% del risc de recaiguda.

En la meua opinió crec que una simple acció com és fer exercici, es tan fàcil com important, perquè pot arribar a ser molt beneficiós, ja que pot des de alleujar la fatiga dels pacients amb càncer fins reduir la recaiguda d'aquest.


La notícia ha sigut extreta de EL PAÍS

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Una noticia bastante importante ya que las personas que padecen esta enfermedad muchas veces se sienten mal, tristes, deprimidos. Una buena forma para aliviar la fatiga es el ejercicio físico, el ejercicio aeróbico, caminar,etc.
En mi opinión hacer ejercicio físico es beneficioso, tanto para las personas que padecen cáncer como las que no.Es una actividad muy importante para la salud y el cuerpo humano.

Adara García Gutiérrez ha dit...

Me parece que esta es una noticia muy interesante, ya que como dice la noticia el ejercicio es un buen remedio para que se reduzca la fatiga en los pacientes que tiene cáncer y además también ayuda a reducir la recaída. Estoy de acuerdo contigo Mirabela en que el ejercicio físico es beneficioso para todas las personas porque es muy importante para la salud.