diumenge, 18 de novembre del 2012

La possibilitat de evitar la insuficiència cardíaca


El creixement excessiu del  teixit del cor pot ser provocat per un atac de cor entre altres, que derivara en mes problemes cardíacs. Hi han dos molècules de ARN, en concret les microARNs que exerceixen un paper essencial en aquest creixement en ratolins.

Aquest fenomen ha sigut descobert per un equip d'investigació, ja que van inhibir una d'aquestes molècules i van observar com no va augmentar el teixit cardíac i van evitar la posterior insuficiència cardíaca. Amb aquest descobriment els científics pretenen desenvolupar aquest procés perquè siga valid en humans, ja que la insuficiència cardíaca es un problema de salud molt estes. Una de les causes de la insuficiència cardíaca es el creixement excessiu del teixit cardíac, que pot produir-se quan el cor esta sotmès a molt d'esforç, degut a l'hipertensió arterial crònica o un defecte valvular cardíac, així el cor amb la fi de augmentar el rendiment del bombeig amplia el teixit muscular cardíac, que açò pot donar una insuficiència cardíaca.

Quan els ratolins van ingerir una substancia que inhibeix selectivament el microARN-123, no va produir un creixement cardíac patològic, inclús sotmeses a estres. En conseqüència aquestos científics han encontrat una solució per al tractament del creixement cardíac patològic i la insuficiència cardíaca, encara que de moment només en ratolins se espera que es desenvolupe el proces i es puga impedir aquest creixement en el cor humà.

Des de el meu punt de vist aquest ha sigut un gran descobriment, ja que només inhibint una substància es pot arribar a evitar l'augment de teixit en el cor que pot derivar en problemes molt greus i poden arribar a ser irreversibles.

Aquesta notícia ha sigut extreta de Notícias de la Ciencia

1 comentari:

Patricia Ibáñez Marín ha dit...

Me ha parecido un post muy interesante, ya que, los problemas cardíacos son una de las causas de muerte más habituales hoy en día, y si así, se puede reducir el nivel de muertes, se convertirá en un gran descubrimiento, más de lo que ya es ahora.