dissabte, 19 de maig del 2012

Alzheimer i depressió i viceversa

L'Alzheimer i la depressió són dues malalties molt comunes en la nostra societat. Però, a més, en aquesta investigació publicada a Eroski Consumer s'ha demostrat que estan relacionades.



Les persones majors de 65 anys que pateixen per primera volta un episodi de depressió han d'estar estretament vigilades, ja que açò pot derivar en un cas d'Alzheimer. És a dir, un dels primers símptomes del Alzheimer pot ser la demència depressiva. Aquestes persones, al ser tractades per a la depressió, millores també els problemes de memòria. No obstant això, la infermetat torna a reaparèixer aproximadament huit anys després.
És més comú els casos a la inversa (entre el 30% y el 40%), del Alzheimer a la depressió. Açò es deu a que els pacients que pateixen aquesta demència senil molt a sovint es troben desorientats i desconcertats al no reconèixer l'entorn i la gent que els envolta. Aquests pacients necessiten molta atenció per no sentir-se aïllats i desplaçats.
És important no resignar-se a què una malaltia comporte l'altra, i procurar millorar la qualitat de vida del pacient siga quina siga la seua edat.
Aquesta notícia està relacionada amb el sistema nerviós, estudiat a l'assignatura de Biologia Humana, ja que tant l'Alzheimer com la depressió són dues malalties d'aquest.