diumenge, 4 de març del 2012

Un 6% dels espanyols no es renta mai els dents

Segons un estudi realitzat pel Consell General de Escoles de Dentistes, entre les persones majors de 65 anys, el 20% no se renta mai els dents, un de cada tres adolescents i adults espanyols només es renta els dents una vegada al día, i comprem una mitja de 0,9 raspalls de dents a l'any.
A pesar de que molts dels indicadors de salut dels espanyols han millorat en els ultims anys gràcies a l'actual sistema de salut pública, pareix ser que encara tenim dues asignatures pendents, una d'estes es la dieta, ja que la dieta i l'estil de vida dels espanyols es molt millorable, i l'altre es la salut bucodental, pareix ser que la nostra higiene dental no millora.
Els resultats d'aquest sondeig son alarmants, sobretot en el cas de les persones majors, ja que el un de cada cinc no es renta mai els dents. Els resultats finals son que un 6% de la població espanyola no es renta mai els dents. A més de aquelles persones que ho fan, hi ha un nombre considerable de persones que només se renten els dents una vegada al dia.  Amb aquest resultats es demostra que la higiene dental dels espanyols no ha millorat en els últims sis anys.  Espanya es un dels països on les ventes de dentrífics i raspalls son molt baixes. El nombre de tractaments per a combatir la caries en Espanya es inferios al de la Unió Europes. Aquesta situació empitjora en les classes socials més baixes, on les caries sense tractar són el doble que en les classes més altes.

Aquesta mala higine bucal té les seues conseqüencies. La mitat dels adolescents espanyos té caries y aquesta enfermetat afecta al 92% dels adults entre 35 i 44 anys. No obstant això , en els últims anys la prevalencia de caries en els adolescents espanyols s'ha reduït entre un 25% y un 40%. També ha baixat el nombre de caries entre els adults, passant des de 11 dents amb caries a set, al seu torn els majors de 65 anys han passat dels 21 dents als 14.