dissabte, 3 de març del 2012

La visió de l'impotent

La disfunció erèctil és una "patologia" que afecta gran part dels homes. Històricament, mai ha estat un tema de conversació social a causa de la sensació de vergonya i menyspreu que pot aplegar a causar en els homes que la pateixen.
Moltes voltes, la impotència és un problema més psicològics que fisiològic. La pressió de "donar la talla" pot provocar que l'home comence a pensar que no tindrà una erecció, i fer que, precisament per aquet pensament, no es produisca aquesta. Açò provoca encara més pensaments negatius en l'home que fa que se senta pressionat. Així, es cou en un cercle visiós d'on es molt difícil eixir sense la pertinent ajuda psicològica.

No obstant això, al impotència també pot ser produïda per una fisiopatolofia molecular - la qual es solventa amb fàrmac- o bé associats a diferents trastorns com bé una síndrome metabòlica, diabetis de tipus 2, obesitat o falta d'exercici, tots ells problemes que eleven el risc de contraure arteriosclerosi severa.
Estes són molt bones raons per anar al metge en cas te patir de disfunció erèctil. No obstant això, aquest estudi publicat en ElMundo ha trobat encara una millor raó la disfunció erèctil eleva raonablement el risc de contraure una patologia anomenada glaucoma. Aquesta patologia és un trastorn de la vista que augmenta la pressió de l'ull, provocant que el flux de sang que arriba a la retina no siga el correcte.
El tractament d'aquesta patologia no és molt efectiu i per aixó pot fer perillar seriosament la visió del malalt
Aquest article està relacionat amb el tema de la sexualitat i de la seua repercussió social que estem tractant a classe de Biologia Humana.

2 comentaris:

Marta Antoli ha dit...

Aquest post és molt interesant ja que molts homes pateixen disfunció erèctil, i és ben cert que la majoria d'ells no diuen res, fins i tot ni a la seua parella. I ja és hora de que s'adonen que per la vergonya d'anar al metge i dir que pateixen disfunció erèctil poden patir una enfermetat molt greu que fins i tot els pot dur a la ceguera! Pense que deuen sobreposar la seua salud a patir un minut de vergonya, i que a més després els recompensarà, ja que el més segur és que puguen tractar-se la disfunció.

Soraya García ha dit...

Es veritat que els homens relacionen tindre enfermetats sexuals amb la seua virilitat i son coses que no tenen res a veure. En el cas d'aquesta infermetat es molt normal no dir res pero això crea una situació d'angoixa en el propi afectat que fa que no puga mantindre relacions sexuals de manera normal. Aquesta notícia es important per a que s'adonden del fet què han de consultar el metge en cas de patir-la.