dissabte, 3 de març del 2012

Com sóm influenciats?

El ser humà és un ser social. Dia a dia ens relacionem amb moltes i diverses persones que ens influencien quasi sense que ens adonem. D'ací naixen les modes o les tendències, que igual que venen se'n van.
Ninguna persona que visca en societat pot aïllar-se completament de l'exterior, ja que tots els fets i persones que passen per la nostra vida ens marquen i ens deixen la seua petjada.
Un estudi publicat el 27/02/12 a la revista Investigación y Ciencia ha descobert la zona del cervell que es veu afectada per les influències socials i que provoca en nosaltres un canvi d'opinió.
A través de la ressonància magnètica els científics van mesurar el volum de matèria grisa en aquesta zona de l'encèfal -escorça orbitofrontal- de 28 individus.
Aquests individus havien fet prèviament una classificació de les cançons que més els agradaven. Aquestes cançons van ser valorades per crítics musicals. Quan els individus van comparar les seues valoracions amb les dels crítics es va observar mitjançant la neuroimatge una variació en l'escorça orbitofrontal de l'encèfal.

Amb aquest estudi els científics de la Universitat de Nova York, la Universitat de Aarhus y el Centre de Nueroimatge Wellcome Trust de la Universitat College de Londres van trobar una relació entre l'escorça orbitofrontal de l'encèfal i la influència que les demés persones tenen sobre nosaltres.
Aquest article està relacionat amb el tema del sistema nerviós que el meu grup exposarà a classe de Biologia Humana.

1 comentari:

Paula ha dit...

Este post me parece muy interesante, ya que nos muestra una auténtica realidad, y es como la sociedad y las opiniones de los demás nos pueden influir tanto. Además he descubierto que existe una zona del cerebro independiente para este tipo de reacciones. Interesante.