divendres, 25 de novembre del 2011

MEDICINA PERSONALITZADA

Fins ara els metges de capçalera es limitaven a seguir els protocols habituals per a tots els ciutadans, a l'hora de receptar medicaments als seus pacients. Però a partir d'ara, mitjançant la medicina genòmica, es podrà establir una medicina personalitzada segons els gens que poseisca el pacient. 


Aquest tipus de medicina presenta grans avantatges, ja que podem conèixer els gens que predisposen a la gent a sofrir patologies o saber què medicaments poden tolerar o no. D'aquesta manera podrem aplicar mesures preventives en una persona que sigui propensa a patir un tipus de malaltia. Funciona mitjançant enzims, és a dir substàncies que transformen els medicaments per a que després d'haver efectuat la seva funció, siguen eliminats per l'orina. Hi ha persones que pateixen modificacions en les parts del gen que codifiquen aquests enzims, per tant pot ser perjudicial la quantitat de medicament que el metge li haja receptat.
La labor dels metges, serà estudiar els enzims que participen en aquest procés i comprovar que condicions es troben en el malalt. D'aquesta manera podran veure si el fàrmac que li van a receptar serà tolerat o no pel pacient i també podran saber si aquesta persona necessita menys quantitat d'aquest fàrmac. 
La medicina personalitzada té com a objectiu reduir el nombre de morts que es produeixen per l'impacte de les reaccions adverses. Ja que hi ha medicaments que poden ser beneficiosos per a una persona, però para a una altra no.
Cal dir que la medicina personalitzada suposa una despesa elevada, però segons els doctors, el pacient s'estalvia en medicaments innecessaris i en visites al metge, estalviant d'aquesta manera en sanitat, però el que realment importa és que es podran salvar vides.



Aquesta noticia está relacionada amb les unitats de genética del llibre de Biología.