diumenge, 30 d’octubre del 2011

GOTA FREDA

No ha passat una setmana que acabem d'estudiar a 1er d'ESO el tema de l'atmosfera, i durant aquest cap de setmana ja hem pogut veure "en directe" el que és una "gota freda".
Afortunadament, ací a Castelló ha creat menys problemes que a altres zones de la Comunitat. En el següent enllaç podeu veure com a la província d'Alacant ha hagut llocs on han caigut més de 200 l/m2. Encara no ha acabat de passar, però sembla que el pitjor ja ha passat.Però què és això de la gota freda?. Per què es produeix ?.
Crec que en la següent animació vos pot quedar clar, i es pot veure perquè a la nostra Comunitat és bastant freqüent en aquesta època de l'any: atmosfera prou inestable, mar encara prou calent i amb una gran evaporació i bosses d'aire gelat que vénen de l'oest. Quan entren en contacte eixes dues masses d'aire de diferent temperatura ,es crea una gran inestabilitat que origina al final la descàrrega d'una gran quantitat d'aigua en molt poc temps en zones relativament pròximes a la costa.

En la següent animació podem recordar què és la gota freda i com es produeix: atmosfera prou inestable, mar encara prou calent i amb una gran evaporació i bosses d'aire gelat que vénen de l'oest. Quan entren en contacte eixes dues masses d'aire de diferent temperatura ,es crea una gran inestabilitat que origina al final la descàrrega d'una gran quantitat d'aigua en molt poc temps en zones relativament pròximes a la costa.



2 comentaris:

Paco Rambla ha dit...

Molt sencilla i clara l'explicació sobre la gota freda.

Juan Fernández ha dit...

Explicado y con una descripción muy buena. Para los alumnos de ESO lo entenderan perfectamente.