dissabte, 6 de març del 2010

Els colors dels ulls es poden relacionar amb diferents enfermetats ocul·lars

Encara que era difícil demostrar que les diferents infermetats ocul·lars depenen del color del iris, molts experts ho defenien. Ara, un estudi proposa una classificació del colors dels ulls en Espanya obrin nous camins en el estudi de les infermetats ocul·lars.

El color dels ulls depèn de la pigmentació del iris i de factors hereditaris. Entre les funcions que té el color destaquem el de protegir de la radiació ultravioleta.


Com va dir María Antonia Saornil investigadora en la Unitat de Tumors Intraoculars en el Hospital Clínic Universitari de Valladolid, el problema de fer aquesta classificació no s’encontra en el simple fet de fer-la sinó en el fet de que els espanyols tenim una pigmentació diferent a la dels països del nord d’Europa o de Nord Amèrica. Ademés, és en aquestos països on es realitzen aquestes classificacions.


Doncs bé, un equip de científics (entre els que s’encontra a l’investigadora Saornilha) han realitzat aquest estudi i han tret en conclusió la esperada classificació entre els espanyols. Els resultats mostren que la distribució de colors és d’un 16.3% blau-gris,d'un 28.5% marron-negre i 55.2% verd-avellana.


Una vegada finalitzada aquesta feina van comparar els resultats amb els pacients de melanoma uveal i es van donar compte de que la major part dels pacients amb aquesta infermetat tenen el pigment del iris marró, en canvi en altres països ocorre amb els que tenen el pigment de color blau.


Apartir d'ara ens pensarem un poc més aixó de voler tindre els ulls d'un altre color.


Respecte als diferents colors hem de dir que són resultat de la quantitat i del tipus de pigments, els diferents tipus són:

Ulls negres: són els més poc freqüents ja que són el resultat de la anomalia anomenada aniridia.

Ulls verds:Producte de moderades quantitats de melanina, es pot produir per la mescla de melanina entre pares que tenen els ulls blaus i castanys.

Ulls castanys:Grans quantitats de melanina dins del iris que serveis per a absorbir la llum

Ulls grisos: contenen menys quantitat de melanina que qualsevol altre.

Ulls blaus: Tenen una quantitats de melanina baixes en el iris

Ulls de color mel o avellana: contenen elements de ulls verds-grisos i marrons clars.


Noticia obtinguda de sinc.