diumenge, 4 d’octubre del 2009

Sequera en Àfrica de l'Est.


Àfrica de l'Est està sofrint una de les pijors sequeres en dècades. La culpable és la tala descontrolada d'arbres que està sofrint aquesta zona: en quasi dues dècades s'han talat unes 100.000 hectàrees.

Molta gent no entèn perque es culpa a la tala i no a la falta de pluja. No obstant els experts diuen que la falta d'arbres està fent malbé el mecanisme natural que fa que l'ecosistema seguisca viu. Segons un informe de les Nacions Unides, la tasca d'aquest bosc (el bosc Mau) era regular de manera natural els rius, de manera que envitava inundacions, sequies i erosió.

Christian Lambrechts, de la oficina del Programa de Medi Ambient de la ONU (UNEP) diu que en Kenia plou molt, però només ho fa en l'estació de plujes i després venen cuatre mesos sense precipitacions. Per això és tan important la funció del bosc, perque fa com de regulador.

El UNEP està treballant amb el Gobern per a sol.lucionar aquest problema ja que, el bosc de Mau proporciona aigua a sis llacs (el llac Victoria, Nakuru, Natrón, Baringo i Magadi) i a vuit reserves de vida salvatge, entre els que es troben els Masai, Mara i Serengueti.

Ací podeu trobar l'enllaç a la notícia original.
Una altra pàgina web amb informació sobre el tema.
Un bloc que anuncia clarament la corrupció que està sofrint Kenia actualment. (anglès)
I un vídeo de la televisió de Kenia sobre el tema (anglès):