dimecres, 7 d’octubre del 2009

La grip A: Realitat o presa de pèl?

En els últims mesos, a part de temes polítics com la crísi econòmica, la nova grip A ha segut un altre dels temes més tractats i parlats entre tota la població. Aquesta nova versió de la grip, segons l'OMS, està en un nivell d'alerta 6, es a dir, que ja ha arrivat a ser una pandèmia que es pot desenvolupar sense que ningu del teu voltant la tinga. Açò ha alertat a tota la societat i goberns per a que es preparen per a lluitar contra ella gracies a la reserva de vacunes per al 60% de la població en Espanya.


D'altra banda, contradient totes les alertes greus que molts països han montat, es diu que la grip A te simptomes molt lleus, és molt més benigna que una grip comú i ens podem podem immunitzar contra ella en casa mitjançant antivirals que ja existeixen.
A més, si els països de l'hemisferis sud, excepte Mèxic, on més preocupava l'expansió ja s'han oblidat d'ella i es centren en problemes més importants de salut, economia i política. Perque en Europa tanta alarma i tantes preocupacions per buscar la vacuna si en Xina, per exemple, només van a vacunar al 0,6% de la població?


En la meua opinió, pot ser que aquesta nova grip tinga que ser tractada i investigada amb detall però si la grip de tota la vida, que mata i ha matat a milers de persones cada any segueix en les nostres vides i mai s'ha fet tant d'escàndol en els mitjans de comunicació per a aturar-la, perquè amb aquesta els govers han armat tant de revol? La resposta és clara, "algú" (les empreses farmacéutiques per dir alguna cosa) s'ha adonat que pot vendre i fer negoci amb la nova grip i les seues vacunes. Aprofitant-se de la por de la gent per a traure'n els seus beneficis. No estic dient que aquesta grip siga una mentida, sino que, al que em referisc en realitat és a que açò no te major importancia que la grip comú, i que si des de ben petits amb repòs i descans s'ha superat, també es pot fer amb aquesta, sense tenir que anar pel carrer dins d'una bombolla d'aïllament ni res per l'estil.



1 comentari:

Rafa Mollà ha dit...

Estic d'acord amb tu en el que has postejat; i crec que darrere de tota questa pandemia s'amaga un assumpte econòmic.
També podeu mirar en aquest video, i podreu treure algunes conclusions
http://vimeo.com/6790193