diumenge, 4 d’octubre del 2009

Adéu Lucy. Hola Ardi.



Hem de despedir-nos de "Lucy" i donar la benvinguda a "Ardi", ja que és l'ancestre més antic que es coneix.
El Ardipithecus ramidus va ser un homínid que visqué fa més de sis milions d'anys en l'actual Etiòpia (encara que "Ardi" en té 4,4 milions). La revista Science ha publicat una investigació que ens explica que tenien unes característiques primitives encara que en comparteix algunes derivades dels homínids més moderns, encara que la majoria no apareixen en els micos africans actuals. No obstant els científics creuen que "estem apropant-nos a l'últim ancestre comú".

I, com era "Ardi"? Doncs bé, es tractava d'una femella que feia 1,20 metres i pesava 50 Kg. El seu crani era més menut que els del Australopithecus i paregut als de les femelles de ximpanzé. Vivia en un medi forestal i quan pujava als arbres ho feia a quatre grapes, no obstant, era bípeda quan anava pel sòl i açò ens ajuda a saber perquè ja no es pot seguir pensant que els ximpanzés són els nostres últims ancestres. Els homínids i els micos africans van fer diferents camins evolutius: els primers no mostren signes d'haver caminat amb l'ajuda dels punys o haver-se penjat molt en els arbres, al contrari que els ximpanzés.

Enllaç de la notícia original.


Vídeo sobre la notícia:





Hi han molts vídeos en internet on apareixen els científics explicant el seu descobriment, jo li he volgut donar un punt divertit a la notícia i he trobat aquest vídeo, està en anglès però us asegure que entendreu les característiques d' "Ardi" per els gestos que fa l'home:


1 comentari:

Rafa Mollà ha dit...

Molt interessant la notícia, i tal com vos comentava a classe, en aquest camp l'aparició de noves espècies no pararà encara