dijous, 7 de maig del 2009

La EPOC


Malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC) és el nom donat per a descriure 2 malalties pulmonars relacionades: la bronquitis crònica i el enfisema. La bronquitis crònica és la inflamació i cicatrización eventual dels bronquis. El enfisema és l'eixamplament i destrucció dels alvèols (sacs aeris) dintre dels pulmons. Moltes persones amb EPOC presenten ambdues malalties. Els pacients amb EPOC tenen dificultat per a respirar perquè les seves vies respiratòries es tornen més estretes i els seus alvèols estan destruïts parcialment. A més, les seves vies respiratòries s'obstruïxen per la presència de mucosidad, una substància viscosa. El factor de risc i la causa més important de EPOC és fumar cigarrets. Aproximadament un 80-90% de casos de EPOC s'atribuïxen a l'hàbit tabáquico, i un fumador té deu vegades més probabilitats de morir de EPOC que una persona no fumadora. .
SÍMPTOMES DE LA EPOC
Tos crònica.
Augment de la expectoración (la mucosidad que s'expulsa de les vies respiratòries per mitjà de la tos).
Falta d'alè.
Limitació de l'activitat física.
POSSIBLES TRACTAMENTS
És summament important que deixi de fumar per a prevenir un empitjorament de la malaltia. Broncodilatadors: medicaments administrats amb freqüència a través d'un inhalador que contribuïxen a obrir (dilatar) els bronquis.
Glucocorticoides: medicaments administrats a través d'un inhalador que contraresten la inflamació en les vies respiratòries i els pulmons.
Oxigen: pot ajudar als pacients amb EPOC que tenen dificultats per a obtenir l'oxigen suficient; s'emmagatzema sovint en bombonas o dipòsits portàtils.
Antibiòtics: poden ser útils per a combatre les infeccions bacterianes que agreugen els símptomes d'aquesta malaltia.
Araja sabem mes sobre aquesta malaltia pulmonar que no coneixiem practicament q ui vulga saber mes que entre jama.ama