dilluns, 3 de març del 2008

La necessitat del tractament de les aigües residuals

Una ferramenta bàsica de la protecció medioambiental és la adequada gestió dels residus i vertits. Un exemple és el tractament de les aigües residuals; els contaminants que transporten aquestes aigües poden ser químics (ions metàl·lics, composts desofre, nitrogenats...) i també biològics (microorganismes). La gestió adequada de les instal·lacions de recollida i tractament d'aigües residuals i la protecció del medi ambient, ha desenvolupat una creixent preocupació per la protecció dels treballadors de les estacions depuradores d'aigües residuals (EDAR) front als riscs d'exposició a agents biològics.
Les aigües residuals transporten bacteris, virus, fongs i paràsits procedents de reservoris humans i animals . Aquests organismes són d'origen fecal i no patògens, i poden viure de forma natural en l'aigua i en el sòl, encara que molts estan unitas amaterials en suspensió i aixó explicala seua concentració en els iodes de decantació.


Per tant cal un tractament d'aquestes aigües. Una estació depuradora comprén diverses etapes de tractament col·locades en sèrie. Paralelament, un laboratori d'anàlisis, s'encarrega de controlar la qualitat dels efluents entrants i eixents de l'estació; aixina com els parametres de funcionament del procediment. En neneral les fases de tractament de la depuració de les aigües consta:

-Arribada de l'efluent

-Pretractament

-Decantació primaria

-Tractament biològic

-Decantació secundaria

-Tractament de iodes


Per a més informació sobre aques tema o les fases, podeu consultar ací.