dimarts, 4 de març del 2008

Identifiquen nou tipus de cèl·lula a la mèdula osia

S'han descobert unes noves cèl·lules a la nostra mèdula osia indispensables per a la formació de limfòcits B.
Aquest descobriment és important perque els limfòcits B són els responsables de la producció d'anticossos i sense aquestes cèl·lules, anomenades cèl·lules dendrítiqes, no seria possible la formació de limfòcits bé i aixi es desencadenarien una sèrie de problemes.

Aquestos problemes, com poden ser neoplasies o formació de mielomes multiples, podrien ser controlats si coneixem el funcionament de aquestes noves cèl·lules perque si sabem com es formen i com actuen formant limfòcits B podrem reconstruir-les o millorarles enfront enfermetats o problemes com els ja anomenats.


Em pareix molt interessant perque es un tema relacionat amb la mèdula osia, de la qual vam rebre una xarrada i també em pareix interessant perque un descobriment o avanç a la medicina sempre significa poder salvar més vides de les que se salven hui en dia i això em pareix un avantatge molt gran.

La noticia la he trobada a JANO



Sara Villarroya Castillo

1 comentari:

Rafa Mollà ha dit...

El descobriment sembal interessant, però tampoc puc comentar més ja que totes les informacions que he vist del tema es redueixen a un article molt semblant al que has tret la informació, i el treball que han presentat els investigadors no es de lliure ascés