dimarts, 8 de gener del 2008

ARQUITECTES DE L' EMBOLCALL NUCLEAR: ELS CIENTÍFICS TROBEN UNA PROTEÏNA ESSENCIAL PER A LA FORMACIÓ DEL NUCLI CEL·LULAR


Quan una cèl·lula es dividix, l' embolcall que envolta el nucli es disgrega i es formen dos nous. L' embolcall nuclear, estructura molt complexa formada per membranes i proteïnes, ha d' encaixar molt bé per a que el nucli funcione perfectament.

Diferents científics d' instituts com l' IRB en Barcelona, l' institut Pasteur a París i d' altres, han descobert una proteïna d' important rellevància per al moment en què es produïx l' encaix i l'estructura del nucli.

MEL-28, que és el nom d' aquesta proteïna, té una parent molt propera en les cèl·lules humanes; un dels projectes futurs dels investigadors serà examinar si aquesta molècula té una implicació semblant en la nostra espècie.El nou estudi demostra que la proteïna MEL-28 és un component dels porus nuclears en el cuc C. Elegans, un dels organismes model més importants en biologia.

A més, MEL-28 és molt important en el procés de l'encaix de les membranes i proteïnes que formaran els nous embolcalls nuclears després de la divisió.

Quan els científics van aturar l'activitat d' aquesta proteïna, van descobrir que algunes parts no encaixaven correctament o no es formava un embolcall nuclear complet.

Una anàlisi detallada del procés va demostrar que, sense aquesta proteïna, les molècules no es posen en contacte correctament quan es reconstrueix l’embolcall nuclear. El resultat és que els components es troben desordenats, els porus no es formen, i molècules equivocades accedeixen a l’ADN. Per tant, aquesta proteïna té un paper crucial en la formació de l' embolcall nuclear.



1 comentari:

Sergio Mestre ha dit...

Interesante y oportuno tu post. No veo las imágenes ....