dimecres, 12 de desembre del 2007

CEL·LULES MARE DISENYADES PER A CURAR ENFERMETATS SANGUINIES

Un equip de científics d'Estats Units ha disenyat cel·lues mares encarregades de curar graus enfermetats sanguinies hereditaries, una anemia drepanocítica o també dita ce·lules falciformes.

Les persones que patixen aquesta enfermetat soporten una anomalia en l'hemoglobina, l'origen del qual esta en el gen encarregat de la producció de l'hemoglobina, aço provoca en els malalts anemia crònica a més de moltes altres complicacions com poden ser, crisis de dolor o problemes respiratoris.

Els investigadors van agafar les cel·lules de la pell d'un ratoli que patia aquesta enfermetat, i després d'haver-les reprogamat i manipulat geneticament, les van tornar a implantar, aquestes cel·lules van conseguir generar en la sang noves cel·lules sanes que van borrar totalment la malaltia.

Aquest descobriment va ser molt aportú, ja que pocs dies abanç un altre grup de cientifics va conseguir transformar cel·lules adultes en cel·lues pluripotencials i combertir-se en quasi qualsevol teixit.

Enlace con la noticia

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé si et podria interesar, pero si ets de Barcelona hi ha una associació que un cop l'any fan activitats relacionades amb el medi ambient.
Aquest any, han anat a plantar arbres a un descampat, almenys quan hi vaig anar, em sembla que també han fet una altre activitat pero no hi he paticipat.
Es diu Acciónatura http://www.fundacionatura.org/index.php
Realment es força interesant i un se sent productiu al ajudar al medi ambient.
Espero que t'interesi, o si més no que puguis veure que hi ha gent que fa alguna cosa pel medi ambient, per poc que sigui.
Salutacions,
AlbaM.

Lledó Alegre Zurano ha dit...

Gràcies pel teu comentari, pero no soc de Barcelona i no puc anar, sóc de Castelló.

MOLTES GRÀCIES.

Rafa Mollà ha dit...

Molt bona notícia ja que com dius, es tracta d'una malaltia que atany un gran nombre de persones arreu del món.
Ara bé com pots veure en l'enllaç que has fet a la malaltia, aquestes persones que la pateixen, entre cometes, presenten un avantatge, i és que no pateixen una altra gran malaltia com és la malària; però com deia nos sé qui (Jordi Pujol) eixe no és el tema d'ara

francisco planchadell ha dit...

Aquest fet que ens contes; la utilització de cèl·lules mare per a curar malalties sanguínies, és una prova més de l'avanç de la ciència en aquest segle.
Cada vegada s'estan portant a terme més experiments i proves amb animals per veure el resultat d'aquestes. En cas de que done positiu (que funciona) l'experiment s'investigarà més i s'intentrà aplicar als humans. Si dóna negatiu (que no funciona) no ens ho faran saber perquè podria estar penat per la llei.(Aquests científics no són tontos).
però està bé que ens ho faces saber. En aquesta pàgina veuràs la teua notícia, pirà a la inversa:
http://www.queciencia.com/2007/12/08/celulas-madre-derivadas-de-piel-adulta-curan-una-anemia-en-ratones/