divendres, 8 de juny del 2007

Els ximpancés cacen altres primats amb ajuda de ferramentes

D’acord amb la investigació de Jill Pruetz, antropòloga, els ximpancés del Senegal fabriquen i utilitzen llances per caçar altres primats, és la primera vegada que es confirma l'ús habitual de ferramentes per éssers no humans per caçar altres vertebrats.
La caça és una activitat de ximpancés mascles, en canvi per a caçar amb ferramentes també participen femelles, i precisament les femelles adolescents foren les que més les van utilitzar. Les generacions més joves són les que més depresa aprenen, ja que ho fan del que tenen més prop, le seues mares.
Aquest descobriment sostén la teoria de que les femelles van poder jugar un paper important en l'evolució de la tecnologia de ferramentes entre els humans més primitius, la caça i la recolecció.

SÓC LLEDÓ RAFAEL!!

1 comentari:

Rafa Mollà ha dit...

Durant bastant temps es va creure que els homes es dedicaven a la caça, i les dones a cuidar la prole. Amb estudis més recents, és veritat que la idea ha anat canviant, i se li va donant a la dona un paper més participatiu en altres feïnes com bé tu ens has informat. Gràcies.